SPECIAAL BIERTJE VOOR HERSTEL NA SPORTEN: HOE GOED WERKT DAT?

SPECIAAL BIERTJE VOOR HERSTEL NA SPORTEN: HOE GOED WERKT DAT?

Bier en sport, het lijkt misschien niet de meest logische combinatie. Toch is er nu een speciaal biertje op de markt voor sporters. Het drankje moet het herstel na een heftige inspanning ondersteunen. In hoeverre kan zo’n drankje daarbij helpen? Alcoholvrij, fris en caloriearm, zo wordt het nieuwe biertje Pro Zero van bierproducent ABLOC omschreven.

“We maken al een aantal jaar biertjes voor sporters,” vertelt Bart de Voogd van ABLOC. “Wij maken alcoholvrij en alcoholarm bier voor mensen die houden van een actief en gezond leven. Mensen die het beste uit zichzelf willen halen.”

Herstel ondersteunen

Het is dan ook niet zomaar een alcoholvrij biertje, maar echt ontwikkeld voor sporters. “In dit witbier zitten Alpine Minerals en dat maakt het een isotoon sportbier. De mineralen geven het biertje smaak en ze ondersteunen het herstel na inspanning”, aldus De Voogd. “Wij zullen niet claimen dat je na het drinken van dit biertje er ineens weer uren tegenaan kan, maar het kan wel ondersteunen in het herstel.”

Sportprestaties niet in de weg

“Het idee is dat je het biertje gewoon na het sporten drinkt. Het kan ook tijdens het sporten, maar er zit koolzuur in, dus dat is niet zo handig”, vervolgt De Voogd. “Het mooiste aan sporten is dat je de prestaties met elkaar viert. Dat doe je lekker met een biertje wat dorstlessend is en niet je sportprestaties in de weg zit.” Sportvoedingsdeskundige Henk Jan Koershuis beaamt dat de mineralen een rol kunnen spelen in het herstel. “Maar niet optimaal”, zegt hij. “Die mineralen zorgen ervoor dat de spieren goed samentrekken en ontspannen, maar voor herstel is wel meer nodig.”

Bij het herstellen na een inspanning draait het volgens Koershuis om drie factoren. “Het herstellen van de vochtbalans, het herstellen van de ontstane spierschade en je energie weer aanvullen. Voor energie heb je koolhydraten nodig, spierschade herstel je met eiwitten en vocht met water of een sportdrank”, legt hij uit. Voeding of dranken spelen dus zeker een grote rol.

bekijk hier de video (onderaan de link)Size Chart
150cm
165cm
165cm
175cm
175cm
185cm
185cm
195cm
195cm+
50kg-60kg XS S M
60kg-70kg S M M L L
70kg-80kg M M/L M/L L XL
80kg-90kg L L/XL L/XL XL XL
90kg-100kg XL XL XXL XXL
100KG+ XXL XXL 3XL 3XL